Over mij

Ik ben Mike van Raaij, geboren en getogen in Nijmegen.

Ik ben gecertificeerd Peter Hess® klankmasseur bij ontspannen door klank. Ik heb in Nijmegen een eigen praktijk aan huis.

Waarom ben klankmasseur geworden?

Een tijd geleden heb ik een burn-out gehad. De oorzaak was dat ik teveel werk en sores van anderen naar mij toetrok en vergat goed voor mezelf te zorgen en me te ontspannen.
Het resultaat was dus de burn-out waarvan ik de symptomen in één zin omschrijf als “niets doen kost al teveel energie”.

Op aanraden van een therapeut ben ik wat vaker naar de sauna te gaan om tot rust te komen. Daar ontdekte ik de klankschaal sessies. Wat me daarbij opviel was dat ik daar een hele fijne diepe ontspanning ervaarde. Tijdens zo’n sessie was ik helemaal weg bij mijn gedachten en los van alles stress die ik nog in mij had.

Een sessie vond ik veel te kort, ik wilde daar wel meer van meemaken.

Een bekende van mij gaf dergelijke klanksessie bij haar in huis en ik werd al snel een vaste klant. De ontspannende sessies hebben me veel rust en kalmte gebracht en zeker bijgedragen aan het herstel van mijn burn-out. Ik voelde me ontspannen en energiek. Het was telkens een cadeau voor mezelf.
Ik besloot hier zelf ook mee aan de slag te gaan en ging op zoek naar een opleiding.

Deze vond ik bij de Peter Hess® academie in Sneek.
Hier werd naast het leren hoe ik klanksessies voor groepen kan geven ook een opleiding aangeboden voor het geven van individuele klankmassages. Die opleiding wilde ik graag volgen en ik heb me gelijk ingeschreven.

Inmiddels heb ik de basisopleiding tot Peter Hess® klankmasseur gevolgd. Hierna heb ik nog een aantal vervolgopleidingen gevolgd en in het verschiet om me verder te specialiseren. Welke opleidingen, cursussen en workshops ik heb gevolgd kunt u zien op de pagina gevolgde opleidingen.

Het geven van klankmassages is me op het lijf geschreven. Van de docent kreeg ik te horen dat ik een natuurlijke rust in me had tijdens het geven van die klankmassages. De cliënten die ik inmiddels een klankmassage heb gegeven zijn allemaal erg enthousiast over mijn manier van werken en het effect van de klankmassages. Ze hebben het dan over de diepe ontspanning die ze na een paar minuten al voelde, de stress die ze voelden zakte merkbaar. Deze effecten werken nog dagenlang na.

Hiermee heb ik mijn missie gevonden:
Mensen een vorm van ontspanning geven waarbij lichaam en geest herstellen.


”Wat gaaf dat ik hiermee iets voor mensen kan betekenen”

Sinds 2019 volg ik ook programma’s in persoonlijke ontwikkeling. Mede daardoor heb ik besloten iets voor een ander te kunnen gaan betekenen.
De programma’s hebben me veel gebracht.
Welke programma’s dat zijn kun je ontdekken op onderstaande link.
365dagensuccesvol.nl