Wat is een klankschaalmassage?

De Peter Hess®-klankmassage wordt wereldwijd in zevenentwintig landen toegepast. Dat het hier om een buitengewone methode gaat, blijkt wel uit het feit dat deze therapie inmiddels door diverse beroepsgroepen wordt gebruikt.

“Het geluid van klankschalen raakt je innerlijk en brengt je ziel in trilling. De klank lost spanningen op, activeert regenererende krachten en maakt scheppende energie vrij.”
Peter Hess.

Bij een klankschaalmassage blijft de kleding aan, alleen schoenen gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best.

Na een kort voorgesprek neem je plaats op de massagetafel.
De klankmasseur zet klankschalen op en rond je lichaam. Door zacht aanslaan komen de klankschalen in trilling. Dat is als geluid hoorbaar en als trilling voelbaar. Deze trilling vormt de klankmassage.
Een klankmassage brengt lichaam en geest weer in balans, zorgt voor een diepe ontspanning en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Na afloop is er gelegenheid om over je ervaringen te praten. Voorgesprek, klankmassage en nagesprek vullen samen een uur.

Een eerste klankmassage is de ontspanningsmassage. In overleg volgen daarna nog één of meerdere klankmassages. Deze kunnen aangepast worden naar de behoefte van de cliënt.

“Heerlijk uit het hoofd in het lijf. Ontspannen… Elke keer brengt het weer iets anders, steeds weer een nieuwe ervaring.”

Mijn zeer comfortabele massagetafel.

Het principe

Als je een steen in water laat vallen, ontstaan er kringen die zich in alle richtingen over het wateroppervlak verplaatsen. Ons lichaam bestaat voor ruim 70% uit water. De harmonieuze trillingen van een klankschaal verspreiden zich ook op deze manier in ons lichaam en bereiken zo alle cellen, als een innerlijke massage. Hierdoor kunnen spanningen en blokkades, zowel lichamelijke als emotionele, losgelaten worden en ontstaat er een diepe ontspanning.

De trillingen van de klankschaal zichtbaar gemaakt

Sommige mensen voelen de trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Dit is voor iedereen verschillend en bij elke volgende klankmassage is de ervaring weer anders.
Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, maar het kan ook gebeuren dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren. In dat geval kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

Wat cliënten aangeven is dat het elke keer weer een bijzondere ervaring is.
Enkele quotes:

“Heerlijk uit het hoofd in het lijf. Ontspannen… Elke keer brengt het weer iets anders, steeds weer een nieuwe ervaring.”

“De klanktherapie geeft een onverwachts diepe ontspanning in een rustige, sfeervolle ambiance. “

“Het is een streling voor de ziel.”

“Bij elke slag op de schalen voelde ik de stress uit mijn lichaam trekken.”

Voor wie

Deze klankschaalmassage is geschikt voor iedereen zowel jong als oud.
Zoek je een diepe ontspanning? Dan is een klankmassage daar een goed middel voor.

Mensen die een pace-maker hebben kan ik helaas geen klankmassage geven.

Klankmassage kan herstel/ genezingsprocessen bevorderen en de gezondheid versterken, maar mag niet worden gezien als een vervangende behandeling uit de reguliere gezondheidszorg.