Reacties.

De reactie van Laura:
“Magisch en wonderbaarlijk! Bizar wat Klankschalen allemaal teweeg kunnen brengen. Dankjewel Mike van Raaij voor je kalmte, het beantwoorden van al mijn vragen en vooral het ervaren van de Kracht van Klank. Als dovige maakte dat extra bijzonder.
Zonder verwachtingen stap je naar binnen, als nuchtere Hollandse kijk ik vol verwondering om mij heen en voel me bijzonder nieuwsgierig. 
De uitkomst is in één woord: magisch.

Ik voel me volledig ontspannen, krachtig, soepel en sterk. Is dit Zen? Ik ben compleet een tegenovergesteld persoon van hoe ik binnenkwam.
Dankjewel, wat een bijzondere ervaring! Ik kan het oprecht iedereen aanraden . 

Ontspannen door Klank, Krachtig met Klankschalen. Wauw.”

De reactie van Richard:
Richard is een goede bekende van mij, behoorlijk sceptisch maar hij kwam toch.
Richard heeft ook gevoel voor humor 😉

“Stel je bent klankschaalmasseur in opleiding en je staat op het punt je 50e sessie te geven en ik kom dan langs om dit heugelijke feit met je te vieren als de persoon die het op de massagetafel mag ondergaan.
Ik geef het je te doen, maar Mike van Raaij durfde het aan.

Mijn bedenkingen vooraf:
– Drie kwartier stil liggen, dat lukt me niet eens als ik in bed lig te slapen. Hoe ga ik dat volhouden?
– Als het maar niet vals klinkt zodat mijn aura kleuren opeens helemaal verkeerd worden omgeleid vanaf m’n chakra punten en ik blijvende schade aan mijn esotherische energiebanen oploop.

Het viel reuze mee.
Het geluid en de trillingen waren alles behalve onprettig. Ik ken Mike al langer dus ik voelde me al redelijk op m’n gemak, maar na de eerste aanslagen op de schalen en een keer goed doorademen kwam de ontspanning. De trillingen zijn best lekker en het geluid is erg zen. 
Het gevoel voor tijd was ik even kwijt, maar na een soort crescendo en soort fade out had ik het idee dat het voorbij was. Dat was trouwens ook het moment dat ik dacht “Ik hoop niet dat hij nu gaat zeggen dat we op de helft zijn.”
Gelukkig zei hij dat niet. Het was precies goed.

Kortom; best lekkere ontspanning. Geen andere pretenties of claims ook. Gewoon verrassend lekker. Prima ontspanningssessie. 
Hup Mike.”

De reactie van Leonie:
Dit is een reactie op een van mijn eerste klankmassages.

“Ontspanningsmassage met klankschalen
De afspraak stond al een tijdje gepland en vervolgens werd het een spontane actie. Hou ik van…van spontane acties. Voor hem één van de eerste keren om te geven, voor mij de eerste keer om te ontvangen. Massage door klankschalen. Ik was wat sceptisch. Ik heb wel het een en ander aan massages uitgeprobeerd. De ene techniek met meer succes dan het andere.

Ontspanningsmassages, hotstone, shiatsu, stoel, holistische massages, je kunt me er nog net niet voor wakker maken. Slapen is voor mij namelijk heilig. Sinds mijn burnout, waarbij ik voor mijn gevoel bijna twee jaar niet geslapen heb, maakt niemand (zonder gevaar voor eigen leven) me meer ergens wakker voor. De massages die ik kende zijn allemaal met persoonlijke aanraking. De ene met olie zonder kleding, de andere over de kleding heen. De enige massage waar ik niet over te spreken was, was de stoelmassage. Die vond ik verschrikkelijk: veel te lomp! Kon natuurlijk ook liggen aan degene die het gaf.

Klankschalenmassage. Ik werd uitgenodigd om op zo’n Massagetafel te gaan liggen. Je weet wel…zo’n lekkere, met een dik ligkussen, zo’n fijn gat voor je hoofd en een plek waar je goed je armen kwijt kan. Mijn lijf deed ‘uuugghhhhhmmmpppfff’…alleen dat al, heerlijk!

Vervolgens kwamen er klankschalen bij mn voeten en mn rug. En mijn hoofd vond er wat van en ging aan: ‘Moet ik hiervan ontspannen?’ ‘Ik voel helemaal niks’ ‘Nou…t zal mij verbazen’. Om vervolgens over te gaan naar: ‘😳 tjeetje…wat voel ik nu?’ ‘Wat ís dit?’ Als ik nu maar niet ga huilen’. Daarna volgde er nog een stukje: ‘o God…ik-voel-een-energie-die-ik-normaal-nooit-voel-WEERSTAND, want dat is vast gevaarlijk’.

Uiteindelijk ging mn hoofd toch ergens uit. Ik begaf met ergens op een eiland met een pen in mn handen en iets met Sanskriet aan het doen (ook nog nooit gedaan), toen ik me realiseerde dat ik dit soort gekke dingen ook weleens denk, vlak voordat ik in slaap val. Natuurlijk was ik toen dus wakker.

Dit was een hele aparte ervaring. Ik heb geen idee wat ik hier nu van moet vinden. Wel weet ik dat het werkt: het ontspant. Na nog een gezellig etentje plof ik thuis op de bank met een sloom hoofd en een voldaan gevoel. Dit wil ik nog eens doen. Kijken wat het doet. Er is iets in beweging gebracht en wat dat iets is…geen idee. Het mag nog wel een keer bewegen.”